Wat kan EMBRAZE voor u betekenen?

Met elkaar maken specialisten, verpleegkundigen en radiotherapeutisch laboranten uit negen organisaties in Zeeland en Midden- en West Brabant afspraken over uw behandeling(en), over deelname aan onderzoek en delen nieuwe kennis met elkaar. De rode draad van deze samenwerking zit in het blijvend verbeteren van de kankerzorg in uw regio.

.

.

Regisseur van uw eigen zorgtraject

Een voorbeeld van deze intensieve samenwerking is het zogenoemde regionale, multidisciplinair overleg (MDO). Vanuit verschillende disciplines en aangesloten organisaties bespreekt een team van zorgprofessionals wekelijks patiënten en hun specifieke behandeling met elkaar.

Het belang van de patiënt staat hierbij centraal. Samen, en mét u, maken zij afspraken over de locatie van een operatie of behandeling, hoe snel deze kan plaatsvinden als u wordt verwezen en wanneer de vervolgbehandeling in het eigen ziekenhuis weer kan worden opgepakt. Zo wordt u steeds meer regisseur van uw eigen zorgtraject.

.

Dhr. Winkelman:’Het is mooi dat je een keus hebt.’

Netwerkstandaard

Binnen Embraze werken we met netwerkstandaarden. Een netwerkstandaard beschrijft het zogenaamde ‘plan van uitvoering’ van de zorg aan u. Per tumortype is een netwerkstandaard beschreven.

Het netwerk EMBRAZE heeft netwerkstandaarden voor:
• Borstkanker
• Darmkanker
• Maagkanker
• Slokdarmkanker
• Alvleesklierkanker
• Prostaatkanker
• Zaadbalkanker

De standaard start met de fase van verdenking op kanker en sluit af met de laatste levensfase (palliatie). Het werken met netwerkstandaarden zorgt ervoor dat een behandeling bij alle EMBRAZE-partners hetzelfde is, of op elkaar afgestemd, en voldoet aan de laatste richtlijnen en inzichten.

.

Het werken met tumorspecifieke netwerkstandaarden draagt in hoge mate bij aan de kwaliteit en effectiviteit van de zorgverlening. Het geeft de patiënt het gevoel ‘op de juiste plaats, in de beste handen te zijn.” Rob Blatter, lid cliëntenraad JBZ.

.

Zorgpad Prostaatkanker

De netwerktumorgroep ‘Prostaat’ heeft als eerste groep een zogenoemd zorgpad ontwikkeld voor patiënten. In dit zorgpad leest u hoe en bij welke organisaties binnen het netwerk de behandeling voor Prostaatkanker is georganiseerd.

.

Ervaringsverhalen

.

Dhr. Winkelman: ‘Goed of slecht nieuws, je krijgt het direct te horen. Dat is volgens mij ook de beste manier.
Dhr. Hendrikx: ‘Alles komt aan bod en toch maakt het me niet bang.
Dhr. Van den Enden: ‘Iedere dag dat ik weer wakker word, is een wonder.