Amphia vraagt aandacht voor darmkanker tijdens darmkankermaand

Van 18 t/m 20 maart staat in de centrale hal van Amphia Molengracht een levensgrote opblaasbare darm. U kunt door de darm heen lopen en ontdekken hoe darmpoliepen en andere darmafwijkingen eruit zien.

Met deze opblaasbare darm wil Amphia u tijdens de darmkankermaand op een visuele manier informeren.

Jaarlijks krijgen ongeveer 14.000 Nederlanders de diagnose darmkanker en 14 mensen per dag overlijden aan de gevolgen van deze ziekte. Dat maakt darmkanker de tweede vorm van kanker waaraan Nederlanders overlijden. Vroege opsporing en het herkennen van de symptomen zijn van levensbelang. Om het belang van een vroege diagnose van de ziekte te benadrukken, is de maand maart internationaal uitgeroepen tot de darmkankermaand.

Behandeling in Amphia
Wordt er bij u darmkanker vastgesteld, dan kunt u in Amphia terecht. Een team van onder andere MDL-artsen (maag, darm, lever-artsen), chirurgen, oncologen, radiologen, gespecialiseerd verpleegkundigen en casemanagers staat voor u klaar. Amphia is gespecialiseerd in behandeling van patiënten met (endel-) darmkanker. Zo opereren we met behulp van een robot. Een robotarm is erg wendbaar waardoor we heel precies kunnen opereren. Dit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld zenuwen en bloedvaten niet worden geraakt, waardoor er minder bloedverlies is en de kans op complicaties kleiner is. Hierdoor kunt u sneller herstellen en eerder naar huis.

[Bron: Amphia]