Casemanagement binnen EMBRAZE

Maak kennis met Walther, de heer Ras en Desi!

 

 


Hoe is casemanagement binnen het EMBRAZE Kankernetwerk georganiseerd?
Wie zijn de casemanagers en hoe vult ieder deze functie in?
Wat kunnen we van elkaar leren?


In het eerste vlog spraken we met Marjolein Diepeveen van het Erasmus MC, Daphne Schager van het ZRTI en Marjon Oostdijk van het ADRZ. Zij werken in drie verschillende organisaties binnen het EMBRAZE Kankernetwerk en vertelden ieder over hun (dagelijks) werk als casemanager. Heb je het eerste vlog gemist? Kijk ‘m hier terug: EMBRAZE casemanagement vlog #1.

Casemanager
De rol van casemanager wordt vaak vervuld door collega´s met verschillende functies zoals verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, physician assistants of doktersassistenten. Het is interessant om te zien en ervaren hoe zij hun rol in eigen huis vervullen, maar ook hoe zij onderling informatie uitwisselen over de zorg voor een gezamenlijke patiënt.

En hoe ervaart de patiënt dit zelf? Hoe is het om zorg te ontvangen in twee ziekenhuizen én van twee casemanagers?

 

Vlog #2 – het uitwisselen van informatie voor de behandeling van de heer Ras
In vlog #2 spreken we met de heer Ras uit Vught. De heer Ras is maagkankerpatiënt en is behandeld in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) en in het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ). Ook spreken we met Walther Jansen, physician assistant heelkunde in het ETZ en Desi van den Boogaard, verpleegkundig specialist G.E. in het JBZ. Beiden hebben de heer Ras begeleid tijdens zijn behandeling.
Klik op de afbeelding hieronder om het vlog te starten.


Van links naar rechts: Walther, de heer Ras en Desi

 

 

Walther Jansen
werkt als phycisian assistant Heelkunde in het ETZ in Tilburg.

“Communicatie tussen verschillende specialisten binnen een ziekenhuis kan al heel moeilijk zijn, laat staan als je ook nog eens over de muren van jouw instelling heen moet gaan communiceren. Daar is echt een cruciale rol weggelegd voor de casemanagers.”

 

De heer Ras
is maagkankerpatiënt en is behandeld in zowel het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, als in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch.

“Het is heel belangrijk dat de coach (red. casemanager) er was, want als je een vraag hebt waar je echt antwoord op wilt hebben dan word je dezelfde dag, dikwijls al binnen een uur, terug gebeld. Dat is goed, dan ben je geen nummer.”

 

Desi van den Boogaard
werkt als verpleegkundig specialist G.E. in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch.

“Een vast aanspreekpunt is voor zowel de patiënt als voor hulpverleners gewoon heel fijn. Eigenlijk zou elke oncologiepatiënt een casemanager moeten hebben.”

 

In het derde vlog betrekken we ook de huisarts bij de samenwerking met de casemanagers. Want hoewel we vanuit het EMBRAZE Kankernetwerk veelal focussen op de onderlinge samenwerking tussen de partners van het netwerk, begint de behandeling vaak bij de huisarts.

Hoe ervaart de huisarts deze doorverwijzing en afstemming met het ziekenhuis? En in hoeverre blijft de huisarts op de hoogte, als de patiënt zorg ontvangt bij meerdere organisaties in het netwerk?

 

Nieuwsgierig naar dit vlog? Blijf aangemeld voor de nieuwsbrief of volg de LinkedIn-pagina van EMBRAZE. Heeft één van jouw collega-casemanagers deze nieuwsbrief niet ontvangen? Wil je deze dan doorsturen?