ETZ biedt topzorg aan patiënt met hoofd-halskanker

EMBRAZE-partner ETZ biedt volgens het Zorgregister van de Stichting Topklinische Ziekenhuizen (STZ) topklinische zorg aan patiënten met tumoren in het hoofd-halsgebied. Het ETZ is daarmee het eerste topklinische ziekenhuis in Nederland dat een erkenning heeft voor de behandeling van deze vorm van kanker.

Bij de behandeling van hoofd-halstumoren zijn meerdere specialisten betrokken, onder wie de keel-neus-oorarts-oncoloog, mond-, kaak- en aangezichts (MKA)-chirurg-oncoloog, internist-oncoloog en radiotherapeut. Daarnaast zijn nog diverse zorgverleners zoals paramedici en casemanagers betrokken. Het ETZ werkt daarbij nauw samen met EMBRAZE-partner Instituut Verbeeten, waar patiënten bestraald worden.

.

MKA-chirurg Andy van Veen en KNO-arts Annemarie Vesseur
zijn trots op de erkenning.

“De behandeling van hoofd-halstumoren is complex”, legt MKA-chirurg-oncoloog Andy van Veen uit. Hij is daarom trots op de erkenning in het Zorgregister van de STZ. “We doen samen met een grote groep zorgprofessionals het optimale om deze kwetsbare groep patiënten zo goed mogelijk te behandelen.”

.

Lees het volledige artikel op de website van het ETZ