Instituut Verbeeten investeert in nieuwe bestralingstechnologie

Dagelijks aanpasbaar bestralingsplan, kortere behandelduur en minder bijwerkingen.

.

Instituut Verbeeten investeert in innovatieve patiëntenzorg door de aanschaf van nieuwe bestralingstoestellen van Varian Medical Systems. Daarmee verhoogt Verbeeten de patiëntvriendelijkheid van de radiotherapeutische behandelingen. De nieuwe toestellen zorgen voor een kortere behandelduur, waarbij nog gerichter bestraald kan worden, zodat de patiënt nog minder last heeft van bijwerkingen.

.

Ondertekening van het contract door Ed Rutters, voorzitter RvB Instituut Verbeeten
en Niels Wijdogen, Managing Director NL Varian Medical Systems.

.

Theo Veninga, Radiotherapeut-oncoloog bij Instituut Verbeeten:
Elke patiënt met kanker verdient de beste behandeling. Het is voor onze patiënten geweldig dat wij met deze nieuwe technologie de bestraling nog nauwkeuriger kunnen toepassen, en, in de meeste gevallen, het behandeltraject korter en nóg effectiever maken.”

Op alle locaties van Verbeeten worden versnellers vervangen, zowel in Tilburg als Breda en Den Bosch. Met de aankoop van de nieuwe versnellers geeft Instituut Verbeeten een nóg betere invulling aan de missie van waardegedreven zorg. Dankzij de verkorte behandelingen kunnen er bovendien meer patiënten bestraald worden.

Ed Rutters, Voorzitter Raad van Bestuur van Instituut Verbeeten:
Ons streven is om patiënten een zo optimaal en patiëntvriendelijk mogelijke behandeling te geven. Bestraling waarbij onze patiënten zo min mogelijk belast worden, met het hoogst mogelijke gezondheidsresultaat. Met de komst van de nieuwe versnellers geven we daar nog beter invulling aan.”

.

Scherp CT beeld in slechts 17 seconden
De nieuwe versnellers zorgen voor kortere en patiëntvriendelijkere behandelingen. Er zijn bijvoorbeeld geen vrij beweegbare onderdelen meer rondom de patiënt waardoor sneller, in slechts 17 seconden, een CT-beeld gemaakt kan worden, met een betere beeldkwaliteit. Ter vergelijking: het maken van een CT beeld duurt op de huidige toestellen 60 seconden. Op basis van dit CT-beeld wordt de patiёnt in de juiste positie gebracht voor de bestraling.

.

Dagelijks aanpasbaar bestralingsplan
Dankzij de nieuwe versnellers kan Instituut Verbeeten verder innoveren op het gebied van adaptieve radiotherapie en oppervlaktescanning.

Niels Wijdogen, Managing Director Varian Medical Systems Nederland:
Adaptieve Radiotherapie is één van de belangrijkste ontwikkelen in de Radiotherapie. Mijn verwachting is dat deze vorm van behandeling uiteindelijk zal uitgroeien tot de nieuwe standaard. Instituut Verbeeten is met de aankoop van de nieuwe toestellen nog beter voorbereid op de toekomst.”

.

Lees het volledige bericht op de website van Instituut Verbeeten