Nieuwe MRI-scanner grote meerwaarde voor patiënt van Bravis

De MRI-scanner, die een oud apparaat vervangt, is comfortabeler en biedt een grote meerwaarde voor de diagnose van onder andere prostaatkanker. Twee radiologen en twee radiologisch laboranten zijn opgeleid in het Radboudumc Expertise­centrum. Inmiddels hebben de eerste patiënten het onderzoek in de nieuwe MRI-scanner gehad.

Nieuwe MRI-scanner, type 3.0T

De vermeerdering van deze 3.0T MRI-scanner betreft de sterkte van het magneetveld, wat gespecialiseerd onderzoek voor Bravis binnen bereik brengt. “Wat we nu in huis hebben is top of the bill,” zegt radioloog Elmer Naaktgeboren.

Patiëntvriendelijker
Voorheen werd er bij het vermoeden van prostaatkanker, een biopt (stukje weefsel) genomen. Nu Bravis een 3.0T MRI-scanner in huis heeft, kan die stap in veel gevallen worden overgeslagen. Elmer Naaktgeboren: “Zien we geen afwijkingen op de 3.0T MRI, dan is een biopt niet nodig. Dat is patiëntvriendelijker, kostenbesparend en voorkomt complicaties. Herkennen we een prostaatkanker, dan kunnen we dankzij de nauwkeurige beelden meteen zien of het om een agressieve of minder agressieve vorm gaat.”

Lees voor meer informatie het volledige artikel op de site van het Bravis ziekenhuis.