Lettergrootte
A
Gemiddeld
A
Middelgroot
A
Groot

5-JARIG BRAVIS ONCOLOGIE CENTRUM VOORZIET DUIDELIJK IN EEN BEHOEFTE

Medisch specialisten bij elkaar brengen die betrokken zijn bij de behandeling van kanker én de patiënt begeleiden op gebieden waar kanker het leven raakt.

Begeleiding gaat verder dan alleen de ziekte

 

.

 

Medisch specialisten bij elkaar brengen die betrokken zijn bij de behandeling van kanker én de patiënt niet alleen behandelen maar ook begeleiden op gebieden waar kanker het leven raakt.

 

Dat had het Bravis ziekenhuis vijf jaar geleden voor ogen bij de opening van het Oncologie Centrum in Roosendaal. Dit doel is gehaald. Tegelijk liggen er nieuwe wensen om de zorg voor de patiënten nog verder te verbeteren.

 

.

 

Op de foto (v.l.n.r.): Frederiek Terheggen, Daphne van Kampen en Mariët Raatgever in de ontvangstruimte van het Oncologie Centrum.

 

.

 

Een belangrijke aanleiding voor het Bravis Oncologie Centrum was het bij elkaar brengen van de medisch specialisten. “Voor november 2016 zaten alle oncologen verdeeld over de twee locaties. Nu zitten ze bij elkaar in één centrum, waar zij makkelijker informeel contact met elkaar hebben”, vertelt Mariët Raatgever, zorgmanager Oncologie.

 

.

 

Raakt je hele leven
Het Oncologie Centrum moest echter meer worden dan een plaats waar patiënten met kanker behandeld worden. “Bij de start hebben we goed nagedacht over wat we wilden zijn. We hebben veel met patiëntgroepen gesproken en gekeken naar hun behoeften en wensen. Daaruit kwam nadrukkelijk naar voren dat kanker niet alleen je lijf, maar je hele leven raakt. Het heeft invloed op je relatie, kinderen, werk, hobby’s etc. Daarom hebben we twaalf leefgebieden ontwikkeld. Twintig gespecialiseerd oncologieverpleegkundigen begeleiden als lifecoaches de patiënten op deze gebieden”, licht Mariët toe.

 

.

 

In één gebouw
Het Oncologie Centrum kijkt bovendien uit naar de bouw van het nieuwe ziekenhuis. “Dan zitten we met al onze collega’s echt in één gebouw. Dat is heel fijn”, stelt Frederiek. “We hebben elkaar allemaal nodig. In één gebouw is het nog gemakkelijker om met elkaar in contact te komen. We verheugen ons dan ook zeer op de nieuwbouw.”

 

.

 

Lees het volledige artikel op de website van het Bravis ziekenhuis.