Lettergrootte
A
Gemiddeld
A
Middelgroot
A
Groot

Bravis en ETZ bundelen krachten in pathologie

Het Bravis ziekenhuis en het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) voegen per 1 januari hun laboratoria pathologie samen.

.

 

Op de foto wordt de fusie bekrachtigd met het plaatsen van de handtekeningen.

 

.

 

Pathologie Zuid-West Nederland. Dat is de naam van de besloten vennootschap waarin het Bravis ziekenhuis en het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis hun beide laboratoria pathologie gaan onderbrengen. Ook de vakgroepen klinische pathologie fuseren. De veranderingen gaan in op 1 januari 2022. Dat is goed nieuws voor patiënten waarvan weefsels en cellen door de pathologen op afwijkingen worden onderzocht.

 

.

 

Met de fusie versterken Bravis en ETZ de toekomstbestendigheid van zowel de vakgroepen als de beide laboratoria klinische pathologie, omdat door het samenvoegen en delen van de beschikbare kennis en kunde nog beter ingespeeld kan worden op toekomstige kwaliteitseisen. De fusie is een eerste antwoord op de schaalvergroting die nodig is.

 

.

 

Belangrijke stap
Bianka Mennema, voorzitter raad van bestuur Bravis: “We zetten een belangrijke stap voor de inhoudelijke ontwikkeling van de pathologie. Niet alleen brengen we beide vakgroepen en laboratoria samen, we lanceren tevens een nieuw ICT-platform waarmee digitale pathologie wordt gefaciliteerd. De werkzaamheden van de pathologen zijn daardoor niet meer plaatsgebonden. Dit is wat ons betreft de start van verdergaande regionalisering in de pathologie in Zuid-West Nederland.”

 

Gerard van Berlo, bestuurder ETZ: “In de nieuwe bv zijn na de jaarwisseling 10 pathologen werkzaam. Streven is om op termijn door te groeien naar 20 à 25 pathologen. Daarmee willen we een solide basis creëren voor toekomstige, technische ontwikkelingen.

 

.

 

Lees het volledige bericht op de website van het Bravis ziekenhuis.