Lettergrootte
A
Gemiddeld
A
Middelgroot
A
Groot

Casemanagement binnen EMBRAZE

Graag stellen wij aan je voor: Silvie, Saskia, Theo en Martinique!

Graag stellen wij aan je voor: Silvie, Saskia, Theo en Martinique!

‘Hoe is casemanagement binnen het EMBRAZE Kankernetwerk georganiseerd? Wie zijn de casemanagers en hoe vult ieder deze functie in? Wat kunnen we van elkaar leren?’

Van links naar rechts: Silvie, Saskia, Theo en Martinique

De casemanager als vast aanspreekpunt voor iedere patiënt met kanker’

In het eerste vlog spraken we met Marjolein Diepeveen van het Erasmus MC, Daphne Schager van het ZRTI en Marjon Oostdijk van het ADRZ. Zij werken in drie verschillende organisaties binnen het EMBRAZE Kankernetwerk en vertelden ieder over hun (dagelijks) werk als casemanager. Heb je het eerste vlog gemist? Kijk ‘m hier terug: EMBRAZE casemanagement vlog #1.

In het tweede vlog vroegen we de heer Ras uit Vught naar zijn ervaringen: hoe is het om zorg te ontvangen in twee ziekenhuizen én van verschillende casemanagers? Ook spraken we met Walther Jansen, physician assistant heelkunde in het ETZ en Desi van den Boogaard, verpleegkundig specialist G.E. in het JBZ. Beiden hebben de heer Ras begeleid tijdens zijn behandeling. Hoe vervullen zij hun rol in eigen huis en wisselen onderling informatie uit over de zorg voor de heer Ras? Heb je het tweede vlog gemist? Kijk ‘m hier terug: EMBRAZE casemanagement vlog #2.

Vlog #3 – wat doen casemanagers precies?  In vlog #3 spreken we met Saskia Nieuwenbroek, urologisch oncologie verpleegkundige en Silvie Brock, oncologie verpleegkundige van het Amphia, met Martinique Jaspers, oncologie verpleegkundige van het Bravis ziekenhuis en Theo Veninga, radiotherapeut oncoloog van Instituut Verbeeten. In hun gezamenlijke zorg voor de patiënt hebben zij veel contact met elkaar. Maar hoe verlopen deze contacten in de dagelijkse praktijk? Klik op de afbeelding hieronder om het vlog te starten.

Van links naar rechts: Silvie, Saskia, Theo en Martinique

Saskia Nieuwenbroek en Silvie Brock werken als urologisch oncologie verpleegkundige en oncologie verpleegkundige in het Amphia in Breda.

“De rol van ons als casemanagers is dat we goed informatie uitwisselen. En dat doen we samen. We vullen elkaar gedurende de week aan, maar hebben ook een dag dat we samenwerken. Daarop kunnen we overleggen, werken aan protocollen of een nieuwe poli opzetten, zoals de sneldiagnostiek. ”

Theo Veninga  werkt als radiotherapeutisch oncoloog bij Instituut Verbeeten in Tilburg.

“Het grote voordeel van de casemanagers is dat zij heel makkelijk en vlot bereikbaar zijn. En ook heel faciliterend. Altijd gericht op het belang van de patiënt. Dat is allereerst voor de patiënt heel prettig, maar ook voor ons. In het hele proces is dit een enorme aanwinst.”

Martinique Jaspers werkt als oncologie verpleegkundige in het Bravis ziekenhuis in Roosendaal.

“Onze kracht is met name denk ik de informatie herhalen. Daardoor blijft de informatie beter ‘hangen’ en kunnen patiënten gericht vragen stellen. Onze samenwerking zie ik ook als een goedlopende trein, die nergens meer hoeft te stoppen.”