Lettergrootte
A
Gemiddeld
A
Middelgroot
A
Groot

Coronavaccin en kanker

Er zijn geen aanwijzingen dat kankerpatiënten met de huidige of toekomstige vaccins een extra risico lopen op ernstige bijwerkingen.

Nederland is gestart met vaccineren.

 

.

 

 

.

 

Er zijn geen aanwijzingen dat kankerpatiënten met de huidige of toekomstige vaccins een extra risico lopen op ernstige bijwerkingen. Dit wordt in de loop van 2021 wel nog verder onderzocht. U leest hieronder de antwoorden op enkele veel gestelde vragen.

 

Ook leest u hier het laatste nieuws over coronavaccinaties in het algemeen.

 

.

 

Veel gestelde vragen over vaccinatie en kanker

 

.

 

– Ik ben onder behandeling voor kanker, kan ik me veilig laten vaccineren tegen corona?

 

In de studies met de goedgekeurde vaccin(s) zaten niet of nauwelijks patiënten met kanker. Vandaar dat er nog niet bekend is of patiënten met kanker die een behandeling met chemotherapie en/of immuuntherapie ondergaan evengoed beschermd zijn tegen het coronavirus als mensen zonder kanker. Er zijn geen aanwijzingen dat kankerpatiënten met de huidige of toekomstige vaccins een extra risico lopen op ernstige bijwerkingen. Dit wordt in de loop van 2021 wel nog verder onderzocht. Wij adviseren kankerpatiënten zich wel te laten vaccineren. Vanuit praktische overwegingen, adviseren we u om het vanuit de overheid geplande vaccinatiemoment te gebruiken, en dit niet af te laten hangen van het moment van uw kuur.

 

Ook voor operatie en radiotherapie wordt geadviseerd aan kankerpatiënten om zich wel te laten vaccineren

 

.

 

– Ik word behandeld voor kanker, wanneer ben ik aan de beurt om gevaccineerd te worden?

 

Wanneer u aan de beurt bent om gevaccineerd te worden hangt mede af of u werkzaam bent in de zorg en of bewoner van een verpleeghuis. Mensen tussen 18-60 jaar met een medische indicatie staan ingepland vanaf maart 2021 gevaccineerd te gaan worden.

 

.

 

Bekijk hier het meest actuele overzicht wie wanneer aan de beurt is.