Lettergrootte
A
Gemiddeld
A
Middelgroot
A
Groot

Jaarverslag 2023 als podcast

Elk jaar brengt het EMBRAZE Kankernetwerk een jaarverslag uit. Het jaarverslag over 2023 presenteert EMBRAZE als een podcast. In drie afleveringen wordt teruggekeken op 2023, maar wordt ook vooruitgekeken naar de toekomst van de oncologische zorg en specifiek de samenwerking in de regio van EMBRAZE. 
 

De host van het podcast-jaarverslag is Hans Westgeest. Hans is internist-oncoloog in Amphia in Breda. Daarnaast is hij medisch coördinator binnen EMBRAZE.

In de eerste aflevering praat Hans met Rian Schuijbroek-Giesbergen (algemeen coördinator bij EMBRAZE), Roanda Fokkens-Steba (programmamanager zorginnovatie bij CZ) en Gilbert Bod (programmamanager bij VECOZO). Hoofdonderwerp is de aanvraag van EMBRAZE voor de transformatiegelden van het Integraal Zorgakkoord (IZA). EMBRAZE wil de huidige werkwijze met betrekking tot MDO’s (multidisciplinaire overleggen) optimaliseren door de inzet van een digitaal platform. Via dat platform kunnen data gedeeld worden tussen de verschillende specialisten uit de deelnemende instellingen. De aanvraag voor de transformatiegelden is door de zorgverzekeraars CZ en coöperatie VGZ middels een snelle toets goedgekeurd.

In de tweede aflevering praat Hans met Joan Heijns (Internist-oncoloog in Amphia) en Thijs van Dalen (oncologisch chirurg in het Erasmus MC). Hoofdonderwerp is de netwerktumorgroep mammacarcinoom. In 2023 heeft Joan Heijns het voorzitterschap van de netwerktumorgroep overgedragen aan Brenda Tomasoa en Thijs van Dalen.

In de derde en tevens laatste aflevering praat Hans met Bart Berden (Voorzitter Raad van Bestuur in het ETZ) en Laurens Beerepoot (internist-oncoloog in het ETZ). Hoofdonderwerp zijn het Integraal Zorgakkoord (IZA) en het thema concentratie en spreiding.

De drie podcastaflevering zijn samen en afzonderlijk te beluisteren via de link: Podcastjaarverslag 2023.