Lettergrootte
A
Gemiddeld
A
Middelgroot
A
Groot

Tamara Kroll lid raad van bestuur Jeroen Bosch Ziekenhuis

Per 1 december 2023 start Tamara Kroll als lid raad van bestuur bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ). Samen met Relinde Weil (voorzitter) en Jules de Vet (ad interim) vormt zij vanaf dat moment de raad van bestuur van het JBZ. Daarmee is de raad van bestuur van het ziekenhuis weer definitief op volle sterkte.

Tamara Kroll was de afgelopen jaren bestuurder in het Martini Ziekenhuis in Groningen. Haar aandachtsgebieden waren daar onder meer passende zorg, digitalisering, toegankelijke zorg en bedrijfsvoering, waaronder ook zorgverkoop. Tijdens haar bestuursperiode was zij ook voorzitter van de CFO board van het samenwerkingsverband Santeon. Daarnaast vervult zij diverse toezichthoudende functies, onder meer bij Koninklijke Kentalis en De Twentse Zorgcentra.

Tamara Kroll: “In het JBZ wordt al een aantal jaar gewerkt volgens het gedachtegoed van positieve gezondheid. Daarmee is een stevige basis gelegd als het gaat om het bieden van zorg die bij de wensen en behoeften van patiënten past. Ik kijk ernaar uit samen met mijn nieuwe collega’s in het JBZ en daarbuiten in ons netwerk de komende jaren samen te werken en zo de uitdagingen aan te gaan waar de zorg gezamenlijk voor staat. Ik maak graag gebruik van ieders unieke competenties en zet mijn ervaring en expertise in om met hen waarde toe te voegen aan het leven van de mensen in Bossche regio. Daarbij vind ik het belangrijk om elkaar en de mensen die we zorg bieden ‘echt te
zien’.”

Relinde Weil en de raad van toezicht zijn zeer verheugd met de komst van Tamara Kroll. Relinde Weil: “Ik krijg in Tamara een open, ambitieuze, slagvaardige collega met een hart voor de zorg en de mensen die er werken. Ze heeft veel ervaring als bestuurder binnen de gezondheidszorg en daarnaast als ondernemer. Met haar persoonlijkheid en bestuurlijke ervaring kan zij de komende jaren een waardevolle bijdrage leveren aan het passend, toegankelijk en beschikbaar houden van de zorg voor de mensen om ons heen.“

Jules de Vet, die op 1 oktober 2023 is begonnen als interim-bestuurder bij het JBZ, versterkt de komende periode het bestuur nog tijdelijk.