Peter de Rooij nieuwe medisch coördinator EMBRAZE Kankernetwerk

Dhr. Anne Roukema, medisch coördinator van EMBRAZE Kankernetwerk, stopt per 1 januari 2021 met zijn werkzaamheden voor EMBRAZE. We vinden het erg jammer dat hij ons gaat verlaten. Toch zijn we ook blij al snel een nieuwe opvolger te hebben gevonden. Per 1 januari 2021 neemt dhr. Peter de Rooij zijn taken over. We stellen hem graag aan u voor.

.

.

Wie is Peter de Rooij?

“Met veel plezier wil ik mij als nieuw aangestelde medisch coördinator introduceren. Mijn naam is Peter de Rooij en ik ben 65 jaar.

Mijn chirurgische opleiding heeft plaatsgevonden in Amsterdam (VU-ziekenhuis). Aansluitend heb ik me gespecialiseerd in de chirurgische oncologie en longchirurgie. Tijdens deze periode heb ik me als research fellow een jaar in het Memorial Sloan Kettering Cancer Center in New York extra kunnen verdiepen in de oncologie, in brede zin. Daarna werkte ik als chirurg in Ziekenhuis Lievensberg in Bergen op Zoom (10 jaar) en in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam (17 jaar).

.

Naast betrokkenheid bij lokale- (oncologiecommissie) en regionale (IKR) tumorwerkgroepen heb ik uitgebreid bestuurlijke ervaring opgedaan, zowel in de ziekenhuizen (vakgroep voorzitter, kernstaf, MSB-bestuur) als in landelijke verenigingen (NVCO, NVVL, NVVH). Gaandeweg raakte ik er steeds meer van overtuigd dat samenwerken (of zelfs fuseren) tussen vakgenoten, vakgroepen en of ziekenhuizen noodzakelijk is voor kwaliteitsverbetering. Ondanks de hobbels die een dergelijk traject met zich meebrengen.

.

In dit kader heeft EMBRAZE vanaf de oprichting mijn aandacht getrokken: het ontwikkelen van een netwerk op oncologisch gebied met als doel de regionale, oncologische zorg te uniformeren en te optimaliseren. Om daarmee de kwaliteit van zorg te verbeteren. Het meten van uitkomsten van zorg is daarvan een onlosmakelijk onderdeel, zowel medisch-inhoudelijk als patiënt-gerelateerd.

.

Ik verheug me erop deel uit te maken van deze organisatie, om de zorg voor patiënten in de regio nog verder te verbeteren en de zorgprofessionals te faciliteren. Optimale inzet van ICT en breed gedragen wetenschappelijk onderzoek zijn onderdelen waar ik bij uitstek graag een bijdrage aan lever.”