ZRTI zet samen met patiënt stap in registratie van behandeluitkomsten dankzij inzet van Noona

Het Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut (ZRTI) en Varian zijn een overeenkomst aangegaan voor de inzet van Noona. Het ZRTI is daarmee de eerste Nederlandse zorgorganisatie die Noona gaat benutten voor het registreren van medische uitkomsten van behandelingen, in dit geval van radiotherapeutische behandelingen (bestralingen) voor mensen met kanker. Sinds eind augustus hebben de eerste patiënten de Noona-app in gebruik genomen.

.

Noona-app

.

Noona is een nieuwe software-oplossing met veel mogelijkheden voor het digitaal meten van ervaringen van patiënten voorafgaand, tijdens en na de behandeling. Dit worden ook wel de patient reported outcome measures (PROMs) genoemd.

Door de inzet van Noona kan de patiënt via een gebruiksvriendelijke app op de mobiele telefoon, tablet of PC zijn/haar ervaringen met bijvoorbeeld bijwerkingen van de behandeling invoeren. De gegevens worden rechtstreeks ingevoerd in de Noona-applicatie waardoor zowel de patiënt zelf als de radiotherapeut-oncoloog van het ZRTI een beter inzicht kunnen krijgen in eventuele klachten tijdens en na de behandeling.

Zij kunnen de uitkomsten gebruiken om het verloop van de behandeling te volgen en tijdens de controle bezoeken te bespreken.

Lees het volledige bericht op de website van het ZRTI