Highlights 5 jaar EMBRAZE

Op deze pagina ‘Highlights 5 jaar EMBRAZE’ vindt u de linkjes naar alle highlights-berichten.

.

FEBRUARI 2015
Een eerste EMBRAZE-outcome meeting wordt georganiseerd vanuit de NTG Mammacarcinoom. Met elkaar bespreken de professionals de resultaten, om kennis te delen en van elkaar te leren. Daarna volgen er nog velen!

SEPTEMBER 2015
Na een eerste verkennende heidag in juni 2015, lanceert EMBRAZE het nieuwe logo van het kankernetwerk. Lees hier waarom gekozen is voor een krab als beeldmerk.

.

Logo EMBRAZE Kankernetwerk

SEPTEMBER 2015
De website ‘Embraze.net’ gaat live. Het biedt een online platform voor de professionals in het netwerk.

NOVEMBER 2015
De eerste oncologische beleidstafel wordt georganiseerd, met als thema ‘Samen richting geven, een kankernetwerk in de praktijk’. Er volgen daarna jaarlijks steeds twee beleidstafels, in juni en november.

APRIL 2016
Zeven ziekenhuizen en twee radiotherapeutische instituten ondertekenen samen de Raamovereenkomst. De officiële samenwerking en start van EMBRAZE is een feit. Lees hier het persbericht.

NOVEMBER 2016
De eerste EMBRAZE-netwerkstandaard is gereed: de NWS Testiscarcinoom. Deze, en alle standaarden die volgen, worden gezien als ‘levende documenten’ die zich in de tijd blijvend ontwikkelen. Kijk op de website welke netwerkstandaarden EMBRAZE heeft ontwikkeld.

JULI 2017 EN APRIL 2018
Wisseling van het coördinatieteam: Cees Rodenburg, Anne Roukema en Jet van Lierop nemen het stokje over van Hans Nortier, Dirk Gouma en Jeannet de Graaf.

.

v.l.n.r.: Anne Roukema, Jet van Lierop en Cees Rodenburg

MEI 2018
EMBRAZE stelt zich voor in het wetenschapsmagazine ‘Ambitie’ van Amphia. Met als titel: ‘Samenwerken voor nóg betere oncologische zorg’. Lees het volledige interview met Cees Rodenburg en Anne Roukema, op pagina 26 en 27.

OKTOBER 2018
EMBRAZE en Concord organiseren een gezamenlijk mini symposium Upper GI. Het symposium staat in het teken van slokdarm- en maagoncologie, en wordt gehouden bij Verbeeten Instituut in Tilburg.

OKTOBER 2018
EMBRAZE-partners Amphia en Bravis starten samenwerking hoogwaardige zorg voor oncologische urologie patiënt. Samen maakten Bravis en Amphia duidelijke afspraken voor patiënten met blaaskanker en prostaatkanker. Lees het volledige artikel op de website.

.

Urologen van Amphia en Bravis ziekenhuis

FEBRUARI 2019
EMBRAZE verschijnt met een artikel in de Buitenpost het ETZ. De Buitenpost is het verwijzersmagazine van het ETZ en wordt verspreidt in de regio Tilburg, Waalwijk en omgeving.

FEBRUARI 2019
Het Oncologie Centrum van het Bravis ziekenhuis en het Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut (ZRTI) starten met een gezamenlijk spreekuur voor vrouwen met baarmoederkanker. Lees hier welke voordelen dit heeft voor patiënten.

MAART 2019
Start van een intensieve samenwerking tussen urologen van EMBRAZE-partners ETZ en JBZ. Prostaatkankeroperaties worden voortaan in het JBZ verricht en nierkankeroperaties in het ETZ. Lees hier wat deze samenwerking betekent voor patiënten.

APRIL 2019
EMBRAZE verschijnt met een artikel in het magazine van Prostaatkankerstichting.nl. Ook patiëntenorganisaties spelen een belangrijke rol in de zorg voor kankerpatiënten. Lees op pagina’s 36 en 37 de bijdrage van EMBRAZE aan het magazine.

JULI 2019
Het project XDS krijgt steeds meer gestalte. Sinds juni 2019 is het mogelijk om radiologiebeelden digitaal te versturen vanuit het Bravis ziekenhuis naar het ZRTI. Lees hier alles over deze nieuwe mijlpaal.

AUGUSTUS 2019
Vijf ziekenhuizen van het EMBRAZE Kankernetwerk zetten de keuzehulp van ZorgKeuzeLab in voor ‘Samen beslissen’ bij behandelkeuze Prostaatkanker. Weten hoe deze keuzehulp werkt? Lees hier meer over de werking ervan.

.

De keuzehulp van ZorgKeuzeLab.

OKTOBER 2019
De eerste gezamenlijke regiobijeenkomst van CONCORD en EMBRAZE is een succes. Ruim 70 aanwezigen luisteren naar de boeiende presentaties van bevlogen zorgprofessionals. Lees hier een compilatie van deze avond.

JANUARI 2020
Eerste patiëntvriendelijke versie van een zorgpad: Prostaatkanker. Aan de hand van dit zorgpad ziet de patiënt hoe zijn behandeltraject eruit ziet en welke fasen hij daarin doorloopt. Kijk hier voor een overzichtelijke weergave van het zorgpad.

MAART 2020 – VIJF JAAR EMBRAZE!
In dit bijzondere magazine spreken zorgprofessinals over de vorming van netwerken in de oncologische zorg. Ook geven patiënten een inkijkje in hun behandeltraject bij de EMBRAZE partners.